به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، دومین رویداد سالانه هوش مصنوعی اصفهان با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و شهرک علمی و تحقیقاتی از دوم تا چهارم آبان ماه توسط بنیاد نخبگان استان برگزار شد.
در آیین افتتاحیه این رویداد شهرام دبیری، معاون امور مجلس رئیس جمهور، با اشاره به جایگاه ایران در حوزه هوش مصنوعی اظهار کرد: ایران از نظر تولیدات علمی در دنیا جایگاه پانزدهم را به خود اختصاص داده اما از نظر استفاده از هوش مصنوعی هنوز جایگاه مطلوبی ندارد.
وی با اشاره به پیشرفت هوش مصنوعی در حوزههای مختلف نظیر صنعت، سلامت، انرژی، کشاورزی، حمل و نقل، امور اقتصادی، آموزش، پژوهش، محیط زیست و حتی حکمرانی خوب خاطرنشان کرد: طبق پیشبینیها، هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰ میتواند رشد اقتصادی جهان را تا حدود ۱۶ تریلیون دلار افزایش دهد.
اصفهان آینده باید به فناوری متکی باشد
حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، نیز با تاکید بر اهمیت هوش مصنوعی گفت: اگر امروز اصفهان به صنعت، کشاورزی، فرهنگ و هنرش متکی است، در آینده باید به فناوری و تکنولوژی متکی باشد. امروز مفهوم هوش مصنوعی تمام زندگی اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، نظامی و امنیتی را در بر میگیرد. اقدامات امروز در ایران، ۷ سال پیش در دیگر کشورها رقم خورده؛ از آنجایی که رشد فناوری هوش مصنوعی نمایی است، اگر امروز برنامهریزی نکنیم ممکن است در آینده ۱۲ یا ۲۰ سال عقب باشیم.
وی با اشاره به کریدور فناوری اصفهان گفت: علاقهمند هستیم دانش، کارآفرینی و فعالیتهای دانشبنیان در زندگی مردم حس شود به همین دلیل امیدواریم کریدور فناوری در اصفهان شکل بگیرد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر حمایت از طرحهای فناورانه افزود: علاقهمندیم تمامی شرکتها، دانشآموزان، دانشجویان و مردم أصفهان به صورت مستقل از دولت، فعالیت خود را در این زمینه انجام دهند زیرا حوزه کاربرد هوش مصنوعی بسیار وسیع است و در هر قسمتی میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
هوش مصنوعی در توسعه و بهبود شرایط اثرگذار است
مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان، در بخش دیگری از آیین افتتاحیه این رویداد اظهار کرد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری، کاربرد هوش مصنوعی میتواند علاوه بر تقویت توانمندی فردی، موجب بهینهسازی فرایند تولید، کنترل کیفیت محصولات، پیشبینی و متوقف نمودن خرابی تجهیزات، مدیریت زنجیره تامین و کاهش هزینههای لجستیکی و طراحی محصولات جدید شود. یا از سوی دیگر میتواند در حفظ محیط زیست، نظارت بر آلودگی آب و هوا، مدیریت پسماند و حفاظت از گونههای گیاهی و جانوری، حفاظت از آثار تاریخی و پایش مستمر وضعیت آن در برابر حوادث طبیعی و توسعه صنعت گردشگری یا حتی بازاریابی هدفمند تاثیرگذار باشد.
وی تصریح کرد: من بهعنوان استاندار اصفهان قول میدهم هر مجموعهای و هر خوشهای که در این عرصه ورود پیدا کند و اقدامات نوآورانه و خلاقانه انجام دهد، از آن حمایت کنیم.
حمایت ویژه شهرک از طرحهای مبتنی بر هوش مصنوعی
قاسم مصلحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، نیز در حاشیه آیین افتتاحیه بر حمایت این نهاد از فعالیتهای فناورانه و دانشبنیان به ویژه هوش مصنوعی تاکید کرد و گفت: امروز تعداد قابل توجهی از شرکتهای مستقر در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در حوزه هوش مصنوعی و کاربرد آن در عرصههای مختلف مانند انرژی فعالیت میکنند. این شهرک برای حمایت از شرکتهای فعال در حوزه هوش مصنوعی وظیفه دارد و به طور جدی تحققش را دنبال میکند.
گفتنی است دومین رویداد سالانه هوش مصنوعی در 4 بخش نمایشگاهی، مسابقات، سرمایهگذاری و گردهمایی فعالان این حوزه برگزار شد. در بخش نمایشگاهی 111 شرکت از سراسر کشور به نمایش دستاوردهای خود پرداختند که از این تعداد 12 شرکت دانشبنیان و فناور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان استقرار دارند.
در بخش مسابقهای رویداد که در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد، ۱۷۹ تیم در ۵ محور اصلی به رقابت پرداختند که پس از داوری توسط ۵ کمیته، ۱۳ تیم برتر برای شرکت در مرحله نهایی معرفی شدند. در بخش سرمایهگذاری نیز ۴۸ شرکت و ۷ واحد صنعتی بزرگ استان و کشور به تشریح ظرفیتهای خود پرداختند.
در بخش گردهمایی این رویداد که با حضور معاون علمی رئیس جمهور و حدود 500 نفر از فعالان صنایع و دانشگاهها برگزار شد، سخنرانانی از ایران، اروپا، آسیای شرقی، کره جنوبی و آمریکا به بیان تجربیات خود پرداختند.
تعداد بازدید : ۴۷ تاریخ: 1403/08/03
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
مهندس آقابابایی مشاور رئیس شهرک در توسعه همکاریهای راهبردی شد
مهندس سودابه آقابابایی با دریافت حکم از دکتر سیدمهدی ابطحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنو…